Ingrediente
- 10 ciocănele
- 2 cartofi
- 1 ardei capia roşu
- 1 morcov
- 10 roşii cherry
- 5 bucheţele de conopidă
- piper măcinat
- sare
- 500 ml vin alb
- 30 ml ulei
- usturoi granulat
Mod de preparare
Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei.
Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu piperul şi usturoiul şi printre ele am aşezat legumele tăiate în bucăţi mai mari, cartofii şi morcovii la început, iar celelalte pe parcurs. Am pus vin alb peste ele şi le-am dat la cuptor, lăsând tava mai aproape de focar. Pste tavă am pus folie de aluminiu pentru a înăbuşi ingredientele.
După 15 minute am întors ciocănelele şi am adăugat în tavă, printre ingrediente, ardeiul capia şi conopida şi le-am pus iar la cuptor pentru încă 15 minute. Am întors din nou ciocănelele şi am pus roşiile cherry, urcând tava mai sus de jumătatea cuptorului şi lăsându-o neacoperită pentru a se rumeni incredientele.
Zeama legumelor, cea a ciocănelelor şi vinul pus peste, au creat un sos minunat.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele în vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (63)
|