Pulpe de pui Jakob

Postat de Sidy in Pui
13 Mar 2012 | 6578 vizualizari
Pulpe de pui Jakob

Bucataria traditionala suedeza nu poate fi comparata cu sofisticatele bucatarii frantuzesti sau italienesti. Alimentele suedeze sunt de obicei simple si satisfacatoare si totodata sanatoase. O minunata reteta suedeza , care a fost pe gustul familiei mele:

Ingrediente

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 150 g kaizer
  • 100 g carnat afumat picant
  • 100 g unt
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml smantana
  • 50 g sos chilli
  • 2o g faina
  • patrunjel verde
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant.

Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt.

Prajim pulpele pe ambele parti iar cand sunt gata le asezam in vasul roman( sau alta tava) uns cu putin unt.

Kaizerul il taiem felii si il prajim impreuna cu carnatul feliat in untul ramas de la prajitul pulpelor.

Punem deoparte kaizerul si spalam bine tigaia, apoi o stergem bine si topim in ea untul ramas in care vom sota ciupercile taiate, usturoiul taiat felii si putin patrunjel verde.Asezonam si lasam sa dea cateva clocote.

Peste pulpele din vas punem ciupercile sotate , kaizerul si carnatul prajit , vinul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sa se patrunda bine pulpele.

Intre timp amestecam intr-un bol mai mare smantana , sosul chilli si faina, astfel incat sa nu se faca cocoloase.

Raspurnam compozitia peste puiul din cuptor si mai lasam vasul la cuptor 15-20 de minute.

Servim pulpele cu cartofi natur sau orez si salata.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui Jakob" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de merisor67

Ciulama de pui cu ciuperci

Condimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline. Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei,...

Citeste continuarea

Tarta cu pui si broccoli

Postat de Irina

Tarta cu pui si broccoli

Aluatul de tarta: am pus faina impreuna cu untul taiat cubulete si praful de sare in vasul robotului. Am mixat 10 secunde, dupa care am adaugat si apa rece. Am obtinut un aluat pe care l-am pus la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2012, 08:36
gustos
la 13.03.2012, 08:43
bunaciune.
la 13.03.2012, 08:52
Tre sa fie tare bun!
la 13.03.2012, 08:54
buna buna
la 13.03.2012, 09:50
Cred ca-s tare bune!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking