Rulouri din piept de pui, cu bacon si carnaciori (Reteta video)

Postat de Papalapap in Pui
26 Noi 2014 | 5773 vizualizari

Copiii n-au vreme de plictiseală. Au un job full-time, imaginația. Papalapap îți propune azi să te întorci puțin în timp și să te distrezi în bucătărie. Rețeta de azi e ca o păpușă pe care trebuie să o îmbraci sau ca o mașinuță pe care trebuie să o asamblezi. Va fi superamuzant și nici nu vei ști când a trecut timpul. Rulourile de pui cu bacon și cârnăciori vor fi cu siguranță o sursă de inspirație și pentru alte jocuri, lăsând la o parte gustul lor incredibil! După această experiență ludică, gătitul nu ar mai trebui să fie o corvoadă. Din contră, o să ieși „ieși la joacă” tot mai des! Vezi reteta video aici: https://www.youtube.com/watch?v=ResipuMTIPk

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 8 felii de bacon
  • 200 g de cârnăciori
  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 păhărel de vin alb
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 4-5 frunze de salvie
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spală bine și taie pe lungime dovleceii în 10-12 fâșii subțiri (1). Cel mai ușor ar fi să faci asta cu un curățător de legume. Chiar dacă nu îți ies perfect, nu-ți face griji: poți îmbina două fâșii până obții un rezultat mulțumitor. Acum, taie fâșii subțiri din pieptul de pui (2), pe care, dacă e nevoie, mai bate-le puțin (3), ca să fie cât mai ușor de manevrat. Condimentează-le cu sare și piper și presară și puțin cimbru pe deasupra.

Începe asamblarea rulourilor: întinde feliile de bacon, apoi așază deasupra feliile de dovlecei (chiar și câte două) (4) și, la final, cele de pui (5). În mijloc, pune o bucățică de cârnăcior (6).

Rulează apoi totul cu grijă și fixează „construcția” cu două scobitori (7). Toarnă ulei în tigaie, adaugă rulourile (8) și prăjește-le cât mai bine pe toate părțile. Le poți întoarce din când în când, ca să se facă uniform (9).

Trage tigaia de pe foc, adaugă frunzele de salvie, cimbrul rămas, vinul (10) și usturoiul (11). Acoperă cu un capac și lasă din nou la foc mediu, cam 15 minute. La final, dă focul puțin mai tare și lasă vinul să se evapore, iar rulourile să prindă mai multă culoare (12).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui, cu bacon si carnaciori (Reteta video)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Retete similare

Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)

Postat de Satisfyyourcravings

Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)

Se soteaza baconul intr-o cratita din fonta, potrivita si pentru cuptor, impreuna cu 1 lingura de unt, 2-3 minute, pana devine auriu. Se transfera pe prosoape de hartie lasand grasimea in...

Citeste continuarea

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

Postat de oanapl

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2014, 01:30
Eu eram tentata sa pun capacul mai repede
Oare se desfac daca sunt scoase scobitorile ? Sunt inestetice pentru prezentare
la 27.11.2014, 08:27
Nu se desfac Mihaela scobitorile trebuiesc scoase inainte de prezentare
la 27.11.2014, 08:33
la 27.11.2014, 09:10
Arata bine "papusele"
la 27.11.2014, 14:46
Buna tuturor, ne bucuram tare mult ca va plac rulourile noastre! Scobitorile au fost lasate acolo si pentru ca, într-adevar, e posibil sa se desfaca si sa fie apoi si mai inestetice, dar in primul rand fiindca au o poveste: rulourile au fost realizate de Halloween si au fost trase fara mila in teapa!
O zi frumoasa va dorim!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking