Copanele in bacon crud

Postat de lilik in Pui
12 Sep 2012 | 4580 vizualizari
Copanele in bacon crud

Ingrediente

  • 6 copanele de pui
  • 6 felii subtiri de bacon crud
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sare mare
  • 1 catel de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 ramurica de rozmarin

Mod de preparare

Punem sarea mare cu piperul boabe,rozmarinul si usturoiul in blender si le mixam impreuna pana piperul si rozmarnul s-au faramitat.

Spalam copanelele si le dam pielea jos,apoi cu un prosop de hartie le uscam.

Trecem copanelele prin amestecul obtinut din sare,piper,rozmarin si usturoi,apoi le infasuram in feliile de bacon.

Dupa ce le-am infasurat toate le inchidem cu o scobitoare si le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Punem tava in cuptor la 180° si dupa 15 minute punem peste copanele vinul si apa,apoi mai lasam in cuptor 40-50 de minute,pana baconul se rumeneste frumos,intorcand copanele  din cand in cand.

Daca lichidul din tava scade mult mai punem 1/2 pahar vin si 1/2 pahar apa.

Servim copanele cu garnitura preferata.

Eu am curatat  niste cartofi,i-am taiat si i-am amestecat cu amestec de sare ramas de la copanele,apoi i-am pus in cuptor 40 de minute circa.O minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in bacon crud" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in lapte cu scortisoara

Postat de simona72

Pui in lapte cu scortisoara

Pentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac...

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos gorgonzola

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu sos gorgonzola

Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este. Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2012, 15:28
bune tare
la 12.09.2012, 15:31
Simplu, frumos şi gustos
la 12.09.2012, 15:35
mi s-a facut foame......
la 12.09.2012, 16:27
gustoase
la 12.09.2012, 16:47
delicioase

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking