Copanele in bacon crud

Postat de lilik in Pui
12 Sep 2012 | 4614 vizualizari
Copanele in bacon crud

Ingrediente

  • 6 copanele de pui
  • 6 felii subtiri de bacon crud
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sare mare
  • 1 catel de usturoi
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 ramurica de rozmarin

Mod de preparare

Punem sarea mare cu piperul boabe,rozmarinul si usturoiul in blender si le mixam impreuna pana piperul si rozmarnul s-au faramitat.

Spalam copanelele si le dam pielea jos,apoi cu un prosop de hartie le uscam.

Trecem copanelele prin amestecul obtinut din sare,piper,rozmarin si usturoi,apoi le infasuram in feliile de bacon.

Dupa ce le-am infasurat toate le inchidem cu o scobitoare si le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Punem tava in cuptor la 180° si dupa 15 minute punem peste copanele vinul si apa,apoi mai lasam in cuptor 40-50 de minute,pana baconul se rumeneste frumos,intorcand copanele  din cand in cand.

Daca lichidul din tava scade mult mai punem 1/2 pahar vin si 1/2 pahar apa.

Servim copanele cu garnitura preferata.

Eu am curatat  niste cartofi,i-am taiat si i-am amestecat cu amestec de sare ramas de la copanele,apoi i-am pus in cuptor 40 de minute circa.O minunatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele in bacon crud" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada de pui cu emmentaler

Postat de Bucataras

Rulada de pui cu emmentaler

Am pregatit fasiile de piept de pui: le-am spalat, uscat, le-am suprapus putin si le-am batut, cat sa formez o foaie pe care sa asez umplutura.  Am condimentat pieptul de pui cu verdeturi...

Citeste continuarea

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Postat de merisor67

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2012, 15:28
bune tare
la 12.09.2012, 15:31
Simplu, frumos şi gustos
la 12.09.2012, 15:35
mi s-a facut foame......
la 12.09.2012, 16:27
gustoase
la 12.09.2012, 16:47
delicioase

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking