Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur in Pui
26 Dec 2019 | 4348 vizualizari
Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor

Carnea de pui se poate pregăti în foarte multe feluri dar de data asta am optat pentru pulpe de pui la cuptor, în sos de smântână aromatizat cu usturoi și cimbru și cașcaval ras! Această friptură este ușor de făcut și are un gust excepțional. Vă recomand rețeta și vă asigur că n-o să regretați! Carnea astfel pregătită este moale, aromată și suculentă iar cașcavalul ras se va topi și va forma o crustă aurie și rumenă.

Ingrediente

  • 1 caserolă cu pulpe inferioare, de pui (am avut 9 ciocănele)
  • 200-250 g cașcaval ras
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dule sau iute, după gust (opțional)
  • cimbru uscat, după gust
  • câteva roșii cherry (opțional)
  • câteva ciuperci champignon (opțional)
  • Pentru sos:
  • 450-500 g de smântână, mai grasă
  • 5-6 căței de usturoi
  • cimbru uscat, după gust
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dule sau iute, după gust (opțional)

Mod de preparare

Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le aveam prin frigider. Pentru această friptură am recurs la un sos de smântână, aromatizat cu usturoi și cimbru, un soi de marinadă mai simplă care va frăgezi și aromatiza carnea.

Pregătire sos de smântână:  Amestecăm bine smântâna cu usturoiul pisat și condimentele alese: sare, piper, boia de ardei și cumbrul uscat, după gust. Gata sosul!

Turnăm sosul peste pulpe, acoperim vasul cu capacul și dăm la cuptorul bine încins (pe o treaptă superioară la cel cu gaz), pentru 40-45 de minute. Scoatem apoi vasul din cuptor, îndepărtăm capacul și presărăm deasupra cașcavalul. Dăm vasul din nou în cuptor, fără să mai acoperim cu capacul și lăsăm până ce sosul capătă consistența dorită și se topește cașcavulul formând o crustă aurie și rumenă. Să știți că nu am folosit deloc ulei, sosul fiind gras doar de la ce a lăsat carnea, cașcavalul și smântâna. Carnea este moale, aromată și suculentă iar sosul este delicios!

Atenție!  Nu mai adăugați apă în vas deoarece ingredientele conțin suficientă astfel încât să se gătească atât carnea cât și legumele!

Dacă doriți puteți să adăugați la rețetă și alte legume, în afară de ciuperci și roșii, cum ar fi: cartofi, morcovi,  pătrunjel, fasole păstăi etc. și veți avea o garnitură foarte potrivită. Legumele coapte sunt foarte gustoase și dietetice.

Puteți servi această friptură cu o garnitură de cartofi (piure, natur sau prăjiți), orez sau paste și cu o salată mixtă de crudități, eventual cu murături, dacă doriți! Deasupra puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt.

Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui in sos de smantana si cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

Piept de pui cu gogosari in sos

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu gogosari in sos

Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele. Fiecare jumatate de piept de pui o taiati in doua pe lungime, sa obtineti niste felii mai groase. Amestecati toate condimentele, puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2019, 13:40
Super bune!
la 26.12.2019, 13:42
Excelente!
la 26.12.2019, 13:49
Gustoase!
la 26.12.2019, 14:03
la 26.12.2019, 14:20
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking