Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas termorezistent. Printre pulpe am strecurat și câteva roșii cherry și ciuperci champignon, pe care le aveam prin frigider. Pentru această friptură am recurs la un sos de smântână, aromatizat cu usturoi și cimbru, un soi de marinadă mai simplă care va frăgezi și aromatiza carnea.
Pregătire sos de smântână: Amestecăm bine smântâna cu usturoiul pisat și condimentele alese: sare, piper, boia de ardei și cumbrul uscat, după gust. Gata sosul!
Turnăm sosul peste pulpe, acoperim vasul cu capacul și dăm la cuptorul bine încins (pe o treaptă superioară la cel cu gaz), pentru 40-45 de minute. Scoatem apoi vasul din cuptor, îndepărtăm capacul și presărăm deasupra cașcavalul. Dăm vasul din nou în cuptor, fără să mai acoperim cu capacul și lăsăm până ce sosul capătă consistența dorită și se topește cașcavulul formând o crustă aurie și rumenă. Să știți că nu am folosit deloc ulei, sosul fiind gras doar de la ce a lăsat carnea, cașcavalul și smântâna. Carnea este moale, aromată și suculentă iar sosul este delicios!
Atenție! Nu mai adăugați apă în vas deoarece ingredientele conțin suficientă astfel încât să se gătească atât carnea cât și legumele!
Dacă doriți puteți să adăugați la rețetă și alte legume, în afară de ciuperci și roșii, cum ar fi: cartofi, morcovi, pătrunjel, fasole păstăi etc. și veți avea o garnitură foarte potrivită. Legumele coapte sunt foarte gustoase și dietetice.
Puteți servi această friptură cu o garnitură de cartofi (piure, natur sau prăjiți), orez sau paste și cu o salată mixtă de crudități, eventual cu murături, dacă doriți! Deasupra puteți presăra pătrunjel verde, tocat mărunt.
Poftă bună.