Ciocănele în vin la cuptor

Postat de ionix in Pui
17 Sep 2010 | 7412 vizualizari
Ciocănele în vin la cuptor

Ingrediente

  • 10 ciocanele
  • 100 ml vin alb demisec
  • 100 ml apa
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingurita cu busuioc
  • sare
  • chilli
  • o ceapa mare galbena
  • 10 catei de usturoi

Mod de preparare

Carnea de pui se spala bine si se curata de puf.

Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor.

Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori iar usturoiul feliute.

Dupa cele 15 minute asezam ciocanele intr-un vas de yena, preferabil destul de mare cat sa incapa toate mai inghesuite.

Punem ceapa ci usturoiul printre ciocanele si turnam vinul amestecat cu apa. 

Presaram putina sare si chilli si bagam la cuptor.

Lasam la foc mic pana cand carnea se face iar apoi dam la foc iute, pret de 15-20 de minute, pentru a se rumeni.

Se serveste alaturi de ce garnitura vreti voi si puteti folosi sosul in care s-a facut carnea pentru a da savoare garniturii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele în vin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocănele de pui a la Padre

Postat de panacris

Ciocănele de pui a la Padre

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...

Citeste continuarea

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2010, 14:47
vreau unu atat
la 17.09.2010, 14:49
normal... pai vrei sa te ingrasi?
la 17.09.2010, 14:49
nu vreau sa ma ingras...
la 17.09.2010, 14:51
exact... de aia mananci ca o vrabiuta lasa, c-o sa fim doua slabe de acum bine, mai asteapta putin la mine
la 17.09.2010, 15:07

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking