Ingrediente
- Ingrediente Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat
- 500 g lapte praf
- 500 g zahăr
- 200 ml apă
- 200 g unt
- esență de vanilie
- 50 g merișoare
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare
Cum se prepara Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat: Rumenește miezul de nucă într-o tigaie uscată. Atenție să nu se ardă.
Într-o cratiță, amestecă zahărul cu apă și fierbe-le la foc mediu, până când zahărul se dizolvă complet și obții un sirop subțire. După ce siropul a început să fiarbă, adaugă untul și amestecă până se topește complet. Adaugă esența de vanilie. Ia cratița de pe foc și adaugă compoziția peste laptele praf treptat, amestecând bine cu o lingură de lemn. Adaugă și încorporează nucile coapte și merișoarele în compoziția de ciocolată, dar păstrează câteva pentru a decora la final.
Toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-l cu o spatulă. Presară câteva merișoare și miez de nucă. Lasă ciocolata să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider pentru câteva ore până se întărește. După ce s-a întărit, taie ciocolata în pătrate sau bucăți de dimensiunea dorită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|