Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic

Postat de ela in Dulciuri
16 Mai 2011 | 33165 vizualizari
Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic

ceva simplu,rapid,bun si foarte dulce.....

Ingrediente

  • 500gr lapte praf,
  • 200gr unt,
  • 170ml apa,
  • 600gr zahar(daca nu va place foarte dulce folositi doar 450gr),
  • 50gr cacaoa(daca vreti sa o faceti cu ciocolata),
  • 1/2esenta de rom,
  • fistic,
  • stafide

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se adauga cacaoa(daca o folosim),,fisticul si stafidele lasate in esenta de rom cu 30minute inainte,untul lasat la temperatura camerei si taiat bucatele mici,esenta de rom si laptele praf adaugat treptat.Amestec energic si omogenizam bine compozitia.

Se tapeteaza o tava cu folie de prospetime in care se toarna compozitia si se da cateva ore la rece pana se intareste(a mea a fost deja tare in 30minute,am pus-o imediat in frigider).Se portioneaza dupa ce s-a intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Waffe cu aroma de portocale

Postat de CameliaComan

Waffe cu aroma de portocale

Topim untul la foc mic, iar apoi il lasam sa se raceasca. Mixam usor ouale intr-un vas iar apoi adaugam laptele. Amestecam bine cu telul. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt. Adaugam...

Citeste continuarea

Cosulete cu dovleac

Postat de andaoana

Cosulete cu dovleac

Foile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2011, 18:00
si daca tot sunt prima iau si eu o bucata
la 16.05.2011, 18:07
la 16.05.2011, 18:13
oaaa, o bucata si iau destul zahar cat pentru un tur in jurul lumiiii
la 16.05.2011, 18:15
Anamaria si eu m-am gandit cat zahar este,dar tot am mancat
la 16.05.2011, 18:18
nu am mai facut de mult timp..e tare buna si imi place

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking