Ciocolată de casă

Postat de diaconta in Dulciuri
29 Oct 2011 | 9581 vizualizari
Ciocolată de casă

Chiar nu făcusem demultişor ciocolată de casă.Uitasem şi reţeta,aşa că am găsit la Gaby o reţetă care mi-a fost pe plac.Doar că nu mi-a reuşit la fel de bine ca şi a ei.Dar nu mă surprinde,azi am fost dezastru în bucătărie

Ingrediente

  • 400 gr lapte praf
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • O lingurita zeama de lamâie
  • 40 gr cacao
  • O lingura amidon
  • 100 gr unt
  • Nuca,alune şi stafide
  • Esenta de migdale (jumatate de lingurita)  

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.

Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.

Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.

Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.

Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.

Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.

Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2011, 23:01
sunt foarte frumoase si delicioase ciocolatelele...ti-au iesit foarte bine
la 29.10.2011, 23:03
Ce dor imi e de ciocolata de casa waaaaauuu ce pofta mi-ai facut
Imi placeeeeeeeeee
la 29.10.2011, 23:09
gind la gind. am luat si eu lapte praf sa facem si cred ca miine o executam!

n-am inteles finalul, dupa ce putem minca ciocolata?
la 29.10.2011, 23:16

acu voiam sa intreb si io..dup' aia ,ce?
hai ca-s curioasa ce-am zis )))
la 29.10.2011, 23:18
aa, s-o si papam.
da..cel putin aia era parerea mea) tu o poti congela..sau vezi tu))

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking