Ingrediente
- 400 gr lapte praf
- 500 gr zahar
- 200 ml apa
- O lingurita zeama de lamâie
- 40 gr cacao
- O lingura amidon
- 100 gr unt
- Nuca,alune şi stafide
- Esenta de migdale (jumatate de lingurita)
Mod de preparare
Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.
Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.
Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.
Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.
Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.
Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.
Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (72)
|