Ingrediente
- 100 ml apa
- 180 gr zahar
- 120 gr unt
- 270 gr lapte praf
- 50 gr cacao
- 50 gr alune de padure tocate
Mod de preparare
Lapte praf impreuna cu cacaoa le-am cernut. Apa si zaharul le-am pus pe foc, amestecand continuu pana zaharul s-a topit. Pana la momentul fierberii nu am mai umplat la sirop, iar cand a inceput sa fiarba l-am mai lasat fix 6 minute. Siropul trebuie sa aiba o consistenta vascoasa. Am oprit focul, am adaugat untul si am amestecat pana la dizolvarea acestuia. Siropul l-am turnat peste amestecul de lapte praf si cacao, amestecand energic pentru o omogenizare completa. La final am adaugat si alune de padure tocate, amestecand bine compozitia. Am tapetat cu hartie de copt o tava de chec si am turnat amestecul. Am dat la frigider de seara pana a doua zi. A doua zi, am portionat ciocolata. Am pastrat-o la frigider.
Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|