Ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Criss in Dulciuri
21 Aug 2013 | 8093 vizualizari
Ciocolata de casa cu alune de padure

Prea cald pentru a sta in bucatarie, totusi zilele trecute am dat peste o punga cu lapte praf care ar fi expirat in scurt timp si n-am vrut sa ajung sa o arunc astfel ca l-am transformat in cea mai buna ciocolata de casa. O ciocolata de casa pe care n-o puteam suferi in copilarie cand ne facea mama...dar in timp am revenit la sentimente mai bune. Sa trecem deci la reteta.

Ingrediente

  • -450 g zahar
  • -75 g cacao
  • -500 g lapte praf
  • -225 g unt de buna calitate (cu 80% grasime)
  • -190 ml apa
  • -1 fiola esenta de rom
  • -100 g alune de padure

Mod de preparare

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea.  Se adauga cacao si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi laptele praf cernut si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura. Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara. Se pun deasupra alunele prajite si decojite (pe cat se poate). Se pune ciocolata in frigider peste noapte pana se intareste. Apoi se taie in patratele mai mari sau mai mici, dupa preferinta.

Buna si usor cremoasa si lipicioasa, desi as fi vrut sa fie mai uscata si mai tare. Pe maine se va mai intari (daca mai ramane).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Postat de Constelatialeu

Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru...

Citeste continuarea

Desert ciocolata in trei culori

Postat de RODIMUR

Desert ciocolata in trei culori

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2013, 05:54
cea mai buna! O ador...
la 21.08.2013, 07:37
imi place
la 21.08.2013, 07:49
Ce bunaaa!
la 21.08.2013, 07:55
E super si ca aspect si ca gust!
la 21.08.2013, 08:03

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking