Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun

Postat de lia in Dulciuri
27 Oct 2011 | 7748 vizualizari
Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun

E un dulce grozav de bun ! pe care nu l-am mai facut de multa vreme… si cum mi s-a facut o pofta teribila de ciocolata, am trecut la treaba. Va servesc cu mare drag si pe voi !

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 250ml apa
  • 1 lingura esenta rom
  • ½ lingurita praf de portocala
  • 250 g margarina Rama + putin pt. uns tava
  • 500g lapte praf
  • 100g cacao
  • 100g fulgi din orez brun expandat

 

Mod de preparare

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.

Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet,5-7’ pana se topeste toata margarina. Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h, pana se intareste,(cel mai sigur, de seara pana dimineata, ca mine) apoi portionam ciocolata si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasca

Postat de Creatsa

Pasca

Aluat: Am pregatit o maia din drojdie,2 lingurite de zahar,2 lingurite de faina si 4-5 linguri de lapte caldut pe care am lasat-o la dospit 15 minute. Separat am pus laptele cu zaharul si...

Citeste continuarea

Desert piramida din clatite de post, cu dulceata si peltea de gutui

Postat de RODIMUR

Desert piramida din clatite de post, cu dulceata si peltea de gutui

Se fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă. În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2011, 11:07
chiar vroiam sa fac si eu ciocolata zilele astea
la 27.10.2011, 11:10
mult zahar ptr mine,dar arata bestial
la 27.10.2011, 11:11
pana atunci serveste de la mine
la 27.10.2011, 11:13
Adina, asta e reteta originala de la mama mea, bineinteles fara fulgi aici am intervenit eu cu schimbarea dar este ciocolata copilariei mele sigur ca zahar se poate adauga si mai putin, functie de cum va place
la 27.10.2011, 11:17
N-am mai facut demult ciocolata. Iar ideea cu fulgii de orez este binevenita!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking