Ingrediente
- 1kg zahar
- 250ml apa
- 1 lingura esenta rom
- ½ lingurita praf de portocala
- 250 g margarina Rama + putin pt. uns tava
- 500g lapte praf
- 100g cacao
- 100g fulgi din orez brun expandat
Mod de preparare
Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet,5-7’ pana se topeste toata margarina. Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h, pana se intareste,(cel mai sigur, de seara pana dimineata, ca mine) apoi portionam ciocolata si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu fulgi din orez brun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|