Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto

Postat de RuxyRux in Prajituri
19 Dec 2013 | 5050 vizualizari
Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto

Va spuneam astazi ca am preparat aceasta tarta pentru concursul de prajituri de la scoala baiatului meu...si-a luat locul I, nu am idee de ce :)))...se pare ca a fost ...delicioasa :) din moment ce a disparut rapid de pe platou :))) fiul meu n-a mai apucat sa guste ... noroc ca mai aveam una acasa :)

Ingrediente

  • Blat de tarta:
  • 250 gr unt gras( 82%)
  • 250 gr faina
  • 100 gr amidon( si inca putin pentru infainat blatul)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou mare
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura de Amaretto
  • Crema de ciocolata de casa:
  • 300 gr lapte praf
  • 300 gr zahar brun
  • 200 ml apa
  • 150 gr unt
  • vanilie
  • 80 gr cacao
  • 1 lingura de Amaretto
  • Decor:
  • fulgi si bombonele de ciocolata

Mod de preparare

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele si framantand un aluat de tarta( nu dureaza mult, in jur de 5 minute), pe care-l vom infaina cu amidon si-l vom pune la rece in folie pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua bucati.

Intindem aluatul cu sucitorul pe suprafata de lucru, eu de regula pun deaspra o folie de prospetime, mi se pare ca se intinde mult mai usor, il asezam in forme, il aducem pana in margine sus, il intepam pe toata suprafata cu o furculita si apoi vom coace blatul pana se rumeneste frumos la 180 de grade( timpul depinde de cuptor). Lasam blaturile la racit.

Crema de ciocolata :

Punem pe foc  mic intr-un ibric, apa si in ea zaharul brun. Fierbem in jur de 12-14 minute pana se leaga frumos siropul.

Dam vasul deoparte si adaugam untul. Amestecam sa se topeasca.

Intr-un vas cernem laptele praf si cacaoa. Turnam compozitia lichida peste lapte si cacao si amestecam bine. Adaugam si Amaretto. Este gata crema si o vom lasa putin la racit.

Punem blaturile racite pe platouri si le vom umple cu crema.( eu pentru ca am transportat tarta am lasat-o in forma).

Decoram dupa inspiratie cu fulgi de ciocolata. Este obligatoriu sa lasati la racit cateva ore bune( peste noapte ideal)...si nu cum am facut eu...aveti imaginea cu felia taiata inca calduta :))) nu arata bine deloc :)))) dar e o nebunie delicioasa :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ciocolata de casa si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Postat de rocsi_1612

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...

Citeste continuarea

Sarlota Vlad

Postat de CookieMonster

Sarlota Vlad

Mousse de banane 1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece 2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2013, 20:11
Este un deliciu cu ciocolata!!
la 19.12.2013, 20:11
Arata super vreau doua bucati pentru dimineata la
la 19.12.2013, 20:14
Cam prea buna,dauneaza papilelor gustative...
la 19.12.2013, 20:15
Minunata Ruxy,si Oana are maine bazar la scoala
la 19.12.2013, 20:15
Cleme...mai curand siluetei ))...pup scumpo

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking