Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare

Postat de mena29 in Dulciuri
10 Ian 2012 | 4960 vizualizari
Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare

Imi place foarte mult ciocolata...in orice chip si-n orice fel.Inainte de craciun mi-am zis ca ar fi foarte bine sa fac si o ciocolata de casa dar fiind o perioada asa speciala,nu o puteam lasa asaaa...simpla.Trebuia sa-i dau un aer de sarbatoare.A rezultat ce vedeti mai jos:D

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • 500 g de lapte praf
  • 200 g unt
  • esenta de portocale
  • 400 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 180-200 ml apa
  • Pentru glazura:200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • bombonele dupa preferinta

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca foarte bine cu mixerul pentru a nu ramane cocoloase de lapte praf. Compozitia rezultata se pune intre doua foi de napolitana si se lasa la rece pana a doua zi.

In urmatoarea zi taiem ciocolata in bucati de marime dorita.

Ciocolata amaruie o taiem in bucatele mici si o pune pe baie de abur, adaugam laptele su frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza. O sa rezulte o pasta smantanoasa in care vom imbraca fiecare bucatica din ciocolata de casa. Presaram bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert orez cu lapte si dovleac

Postat de sufletista

Desert orez cu lapte si dovleac

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa. Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune

Postat de sufletista

Prajitura cu foi si gem de prune

Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 18:47
Ooooo, cate hainute frumoase!!
la 10.01.2012, 18:53
imi dai si mie???
la 10.01.2012, 19:00
Chair ca-s frumoase!
la 10.01.2012, 19:29
Eu le-am imbracat in glazura si Oana s-a jucat cu ornamentele
Mabucur mult ca va plac si da,va servesc cu mare drag
la 10.01.2012, 19:34
foarte frumoase

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking