Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita

Postat de mikidaniro in Porc
25 Feb 2012 | 12521 vizualizari
Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita

O mancare aromata cu un gust combinat de afumatura si usturoi pentru zilele geroase de iarna.Ciolanul preparat in acest mod merge ideal langa o iahnie de fasole,dar cum mie imi place mai mult varza,am ales varianta asta.

Ingrediente

  • Pentru ciolan afumat:
  •  1 ciolan afumat(al meu a avut cca 1,300kg)
  • o  capatana si jum.de usturoi
  • 15-20 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu bere(250 ml)
  • cimbru
  • sare(daca este nevoie)
  • piper
  • Pentru varza:
  • o varza cca 1,5kg
  • cimbru,foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare,piper

Mod de preparare

Ciolanul afumat

Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam la foc mic pana se fierbe foarte bine cca 2-3 ore.

Dupa ce s-a fiert foarte bine-vedem ca incepe sa se desprinda de pe os-il scoatem din lichid si il punem intr-un vas cu capac pe care ulterior il vom pune in cuptor.Adaugam restul de usturoi taiat rondele,sarea (daca este nevoie), piper macinat,cimbru,berea si completam cu zeama in care a fiert cat sa il acopere un pic mai mult de jumatate.Acoperim si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 de min.,apoi scoatem capacul si mai lasam cca 15-20 de min.sau pana se rumeneste deasupra.

Varza:

Pentru ca in aceasta perioada a anului nu am gasit varza romaneasca proaspata,am cumparat o varza din import,care este mult mai tare,de aceea am preparat-o in acest mod.

Varza o taiem fideluta si o punem intr-un vas cu putin ulei la foc potrivit pana incepe sa se inmoaie un pic, amestecand frecvent.Adaugam,sare,piper,cimbru,boia si turnam din lichidul ramas de la ciolan cat sa o acopere,apoi acoperim vasul si lasam la foc potrivit cca 30-45 de min.Cand lichidul este scazut la jumatate punem vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 30-45 de min.sau pana a scazut aproape tot lichidul. Inainte cu 5 min. de a fi gata,adaugam mararul tocat si potrivim de sare si piper..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Postat de Corina33

Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...

Citeste continuarea

Costite aromate pe gratar

Postat de xana

Costite aromate pe gratar

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2012, 09:43
Delicios!
la 25.02.2012, 09:54
bun, bun!
la 25.02.2012, 10:31
F bun !
la 25.02.2012, 11:13
foarte gustos
la 25.02.2012, 11:30
Multumesc pt aprecieri,fetelor

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking