Ingrediente
- Ciolan de porc cu os 1 bucată cca. 1200 g,
- Pentru marinadă:
- Dulceață de prune picantă 1 lingură,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Cimbru măcinat ½ linguriță,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Boabe de ienupăr 4 – bucăți,
- Chimen semințe 1 /2 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță,
- Bere neagră cca. 330 ml.
Mod de preparare
În primul rând ne ocupăm de marinadă.
Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele.
Ciolanul se spală apoi se tamponează și se unge cu marinata pe toate părțile. Apoi se așază în vasul aparatului de gătit Multicooker, se programează aparatul la programul FRY pentru cca. 30 minute la 180 grade cu capacul deschis, rotindu-se din când în când. După ce s-a rumenit pe toate părțile se adaugă berea și se lasă la gătit, pe programul Bake încă cca. 60 minute la 150 grade, cu capacul închis.
Ciolanul se servește cu garnitura preferată (varză, cartofi, pâine, salate, murături etc) în cazul nostru cu găluște din pâine stil nemțesc.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|