Ciorba a la grec cu carne de porc

Postat de babi5 in Ciorbe
22 Noi 2014 | 8151 vizualizari
Ciorba a la grec cu carne de porc

Nu am mai facut de mult si rasfoind prin retetar am zis sa o pun in aplicatie,deci reteta am preluat-o din retetarul destinat restaurantelor si cantinelor si este editat in anul 1982, am respectat intru totul si gramajul si ingredientele , si nu poate fi decit foarte buna.O recomand cu mare drag

Ingrediente

  • 1 kg carne porc fara os( pulpa)
  • 200 gr morcov
  • 200 gr.patrunjel si pastarnac
  • 200 gr telina
  • 200 gr ceapa
  • 200 gr smintina sau 400 gr iaurt( eu am folosit iaurt)
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 gr lamie sau 5 gr. Sare lamie
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita vegeta (am adaugat eu)
  • marar verde
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Radacinoasele se curata se spala si  se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se  pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind ceapa devine sticloasa adaugam carnea si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna.

Apoi punem 3 l apa fierbinte adaugam  sare , piper , vegeta  si foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.

Cind carnea este fiarta  pe trei sferturi adaugam orezul bine spalat in prealabil si lasam 10 minute sa fiarba,Intre timp punem iaurtul intr-un castron adaugam galbenusurile de la oua si faina,  amestecam bine, punem si mararul tocat

Din supa fierbinte luam doua polonice si punem peste iaurt, amestecam bine si punem in ciorba si mai lasam 10 minute sa fiarba.

Adaugam sucul de lamie si mai potrivim de sare daca este cazul. Este o ciorbita foarte , foate buna o recomand cu drag si sa va fie de folos

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de eumimi

Ciorba de perisoare a la grec

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min. Adaugam apa si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2014, 20:05
la 22.11.2014, 20:10
Babi, "porc"
la 22.11.2014, 20:11
Super buna !!!
la 22.11.2014, 20:42
Buna ciorbica!
la 22.11.2014, 20:46
Ina lui Babi nu am ce sa fac cu batrinii mei multumesc mult sunt batrini nu pit sa-i chinui 84, 90 te pupa Babi

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking