Ciorbă de porc á la grec

Postat de diaconta in Ciorbe
12 Noi 2011 | 9376 vizualizari
Ciorbă de porc á la grec

N-am prea postat eu ciorbiţe,chiar dacă facem foarte des.De fapt,mama cam face ciorbele,ca sa am eu timp pentru desert.Aşa s-a întâmplat şi azi,eu am fost pe post de asistent,am pregătit ingredientele şi am ….mâncat bineînţeles,că abia aşteptam să se termine.

Ingrediente

  • 400 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O gulie mica
  • O bucata telina radacina
  • Ulei
  • Doua galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • Zeama de lamaie
  • Leustean,patrunjel verde
  • Sare,piper

Mod de preparare

Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.

Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim legumele.

Cand carnea este fiarta de jumatate,luam oala de pe foc,lasam sa se limpezeasca putin,apoi  strecuram supa cu carnea intr-o alta oala impreuna cu legumele.

Lasam sa fiarba si legumele.Spre final punem si leusteanul.

Galbenusurile le amestecam cu smantana intr-un bol.

Cand supa este fiarta,luam cu polonicul supa fierbinte si o punem peste amestecul de ou si smantana.Amestecam cu telul.Punem supa pana cand amestecul are temperatura apropiata de cea a supei.Turnam amestecul de ou si smantana in oala peste ciorba.

Mai lasam sa fiarba putin si oprim focul.Adaugam si frunzele de patrunjel si zeama de lamaie.

Ar fi trebuit sa adaugam si putin orez,dar noi am preferat s-o lasam asa cum este.

O ciorbita absolut delicioasa.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc á la grec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba a la grec cu carne de porc

Postat de babi5

Ciorba a la grec cu carne de porc

Radacinoasele se curata se spala si  se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2011, 23:10
prima
la 12.11.2011, 23:19
ce bunatate
la 12.11.2011, 23:37
buna buna
la 13.11.2011, 00:04
Excelenta
Felicitari mamei tale
Sa-i dea Dumnezeu sanatate sa mai faca asemenea bunatati!
la 13.11.2011, 08:27
Nadina hai ca-i tare buna

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking