Ingrediente
- 400 g carne porc
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 1/2 telina medie
- 1 cana orez
- 400 g smantana
- 2 galbenusuri
- sare, piper, vegeta
- putin tarhon uscat
- 2-3 dopuri de otet (asa masor eu otetul, ca sa nu uit...:)))))
Mod de preparare
Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic.
Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga orezul. Se amesteca smantana cu galbenusurile, intr-un vas adanc. Daca, carnea si orezul sunt fierte, se opreste focul si se ia cu polonicul zeama din oala si se pune in vasul cu smantana, treptat, amestecand continuu. Dupa ce se pun asa vreo 3 polonice, se adauga toata compozitia in oala de supa, treptat, amestecand usor pana e incorporata toata in supa.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|