Ciorba a la grec de curcan

Postat de Sidy in Ciorbe
20 Dec 2011 | 12364 vizualizari
Ciorba a la grec de curcan

Ciorbele, marea slăbiciune a românilor, nu aveau cum să nu împrumute şi ele din experienţa grecilor. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorba à la grec a cunoscut adaptări regionale .Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.

Ingrediente

  • 500 g carne de curcan cu oase
  • 70 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
 
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde
Si pentru ardeleni( ca altfel nu ne-ar place ciorba)
  • putin tarhon
  • smantana
 

Mod de preparare

Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma.
Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei.
Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o aruncam.
Adaugam zarzavaturile razuite la carnea ce fierbe , asezonam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperit.
Cand carnea este fiarta o dezosam de pe oase si o taiem bucatele.
Orezul il spalam bine in mai multe ape si il adaugam la ciorba impreuna cu carnea taiata.Lasam sa fiarba 8 minute pina cand s-a fiert orezul.
Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie , adaugam un polonic de ciorba la amestec si rasturnam treptat peste ciorba.
Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba incet ,fara sa clocoteasca, 3-5 minute.

Asezonam ciorba si pentru noi cei din Ardeal adaugam putin tarhon deasupra.Presaram si patrunjel verde tocat.

Cand servim ciorba fierbinte , putem adauga smantana si nu uitati de ardeiul iute.

Pofta mare !

P.S. In ziarul local de ieri mi-a aparut reteta aceasta.....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba a la grec cu gat de curcan

Postat de Constelatialeu

Ciorba a la grec cu gat de curcan

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am...

Citeste continuarea

Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

Postat de RuxyRux

Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele. Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete). Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2011, 07:48
Bunatate mare Sidy!
la 20.12.2011, 08:03
buna, buna
la 20.12.2011, 08:07
wow............la pranz sunt la tine....nooooooooooooo siiiiiiiiiiiiii?
la 20.12.2011, 08:07
place
la 20.12.2011, 08:12
si io vin cu tine medi!!!!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking