Ciorba a la grec de curcan

Postat de Sidy in Ciorbe
20 Dec 2011 | 12390 vizualizari
Ciorba a la grec de curcan

Ciorbele, marea slăbiciune a românilor, nu aveau cum să nu împrumute şi ele din experienţa grecilor. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorba à la grec a cunoscut adaptări regionale .Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.

Ingrediente

  • 500 g carne de curcan cu oase
  • 70 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
 
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde
Si pentru ardeleni( ca altfel nu ne-ar place ciorba)
  • putin tarhon
  • smantana
 

Mod de preparare

Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma.
Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei.
Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o aruncam.
Adaugam zarzavaturile razuite la carnea ce fierbe , asezonam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperit.
Cand carnea este fiarta o dezosam de pe oase si o taiem bucatele.
Orezul il spalam bine in mai multe ape si il adaugam la ciorba impreuna cu carnea taiata.Lasam sa fiarba 8 minute pina cand s-a fiert orezul.
Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie , adaugam un polonic de ciorba la amestec si rasturnam treptat peste ciorba.
Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba incet ,fara sa clocoteasca, 3-5 minute.

Asezonam ciorba si pentru noi cei din Ardeal adaugam putin tarhon deasupra.Presaram si patrunjel verde tocat.

Cand servim ciorba fierbinte , putem adauga smantana si nu uitati de ardeiul iute.

Pofta mare !

P.S. In ziarul local de ieri mi-a aparut reteta aceasta.....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba a la grec cu gat de curcan

Postat de Constelatialeu

Ciorba a la grec cu gat de curcan

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am...

Citeste continuarea

Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

Postat de RuxyRux

Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele. Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete). Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2011, 07:48
Bunatate mare Sidy!
la 20.12.2011, 08:03
buna, buna
la 20.12.2011, 08:07
wow............la pranz sunt la tine....nooooooooooooo siiiiiiiiiiiiii?
la 20.12.2011, 08:07
place
la 20.12.2011, 08:12
si io vin cu tine medi!!!!!!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking