Ciorba a la grec cu gat de curcan

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
6 Noi 2015 | 4931 vizualizari
Ciorba a la grec cu gat de curcan

Desi leguma mea favorita e ''porcu'', din cand in cand o dau si pe ''oratanii''. De data asta am ales curcanul, doar gatul de la el, e plin de carnita si foarte bun in ciorbita.....Era sa uit, reteta asta-i pentru ''saptamana barbatilor care gatesc''...

Ingrediente

  • 1 gat curcan - cca 600 g
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cepe albe
  • 6 morcovi mici , din cultura proprie
  • 1 pastarnac mic,din aceiasi cultura
  • 1 telina tot mica si tot din aceiasi cultura
  • 2 ardei capia
  • 30 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri de smatana cu 40% grasime
  • zeama de lamaie
  • sare
  • frunze de telina si leustean

Mod de preparare

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am strecurat-o dupa ce carnea a fiert.Bon, dupa ce am strecurat zeama, am pus bucatile de carne inapoi si am lasat sa mai dea un clococ, doua. Cat timp  a fiert carnea , am pregatit legumele, le-am curatat si taiat, apoi le-am adaugat in zeama,am pus si orezul si am lasat sa fiarba pana ce orezul a inflorit, adica e fiert. Am potrivit de sare si am stins focul.

Intr-o farfurie am spart un ou, am adaugat zeama de la lamaie si smantana, am omogenizat bine compozitia si apoi am luat cu polonicul zeama din oala si am diluat compozitia, avand grija sa amestecam bine.

Luam farfuria si turnam amestecul in oala cu ciorba ,amestecand in toata oala. La final am presarat frunze de telina si leustean.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu gat de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de Zamfira

Ciorba radauteana

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba. Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in...

Citeste continuarea

Ciorba de pastai

Postat de MotanLaOale

Ciorba de pastai

Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se cutata si se taie patrate. Rosiile se spala si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2015, 12:06
Buuuna ciorbita
la 06.11.2015, 12:25
super buna am facut si eu zilele trecute
la 06.11.2015, 12:27
buna buna
la 06.11.2015, 12:30
Se apropie prânzul, ar fi buna!
la 06.11.2015, 12:59
Vaaaai, ai luat gatul la curcan! )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking