Ciorba acra cu afumatura de porc

Postat de dicarmencitta1957 in Ciorbe
23 Feb 2010 | 18090 vizualizari
Ciorba acra cu afumatura de porc

by dicarmencitta1957 Este ciorba preferata a baietilor mei.

Ingrediente

  • 1 kg carne afumata (afumatura, ciolan coaste)
  • 3 gogosari
  • 1 ceapa rosie
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi rosii
  • 2 kg bors
  • 2 legaturi de leustean
  • 5 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • vegeta fara sare.

Mod de preparare

Spalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot amestecul de legume in oala sa fiarba mai departe cu carnea.Intre timp,punem intr-o craticioara separat borsul sa se incalzeasca si sa dea in cateva clocote inainte sa-l punem in ciorba. Dupa ce au fiert si zarzavaturile, le incercam, sa vedem daca sunt fierte bine,punem si borsul,lasam sa dea in cateva clocote. Potrivim de sare si piper, punem si leusteanul tocat marunt,inchidem focul si punem capacul la oala si lasam ciorba sa se odihneasca.Cine doreste poate sa bata si vreo 5 oua la ciorba, sigur ii va da o savoare mai buna.Mentionez ca eu fac ciorba pentru familia mea in oala de 6 kg. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra cu afumatura de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de varza acra cu afumatura

Postat de Sidy

Ciorba de varza acra cu afumatura

Se pune afumatura( oase garf si carnati) la fiert circa 30 de minute.Adaugam pasta de gogosari ,varza murata taiata fideluta peste aproximativ 4-4.5 l apa. Lasam sa fiarba. La sfarsit se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2010, 22:49
Excelent arata ca si o invitatie la masa
la 24.02.2010, 00:01
Multumesc, Sylvia esti tare draguta.
la 23.06.2021, 22:20

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking