Ciorba acra de dovlecel si pastai

Postat de simona72 in Supe/Ciorbe
3 Aug 2013 | 5970 vizualizari
Ciorba acra de dovlecel si pastai

O ciorba de vara simpla,cu legume, fara carne, dar delicioasa...

Ingrediente

  • 1 dovlecel tanar, nu foarte mare
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 mana buna de fasole verde
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cescuta orez
  • 3-4 catei usturoi
  • frunze proaspete de telina si patrunfel tocate marunt
  • sare
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 500-600 ml bors
  • 3-4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul la incins. Adaugam ceapa taiata marunt si lasam sa se caleasca putin. Adaugam legumele spalate ,curatate si taiate ca pt ciorba:morcovul, ardeiul, telina, radacina de patrunjel si le lasam 3-4 minute sa se caleasca. Adaugam apa si lasam 30 minute sa se fiarba legumele. Dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cubulete de aproximativ 1-2 cm. Fasolea pastai sa fie din cea ingusta si frageda, rupem capetele si o spalam sub jet de apa si o adaugam in ciorba impreuna cu dovlecelul taiat cubulete. Lasam sa fiarba 10-15 minute, adaugam orezul si borsul,usturoiul pisat, iar cand orezul este fiert se aduga concentratul de legume, sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de dovlecel si pastai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Postat de mirela0911

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 14:49
buna ciorbita
la 03.08.2013, 14:50
delicioasa ciorbita
la 03.08.2013, 14:51
Super buna..e si acra,exact pe gustu meu:-)
la 03.08.2013, 14:57
asta e de nota 20
la 03.08.2013, 15:01
Când este rece este nemaipomenit de bună. Super!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking