Ciorba alba de perisoare

Postat de Zamfira in Ciorbe
29 Sep 2012 | 6826 vizualizari
Ciorba alba de perisoare

Ingrediente

  • 1 telina
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean proaspat
  • otet, sare
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri faina

pentru perisoare: 500 g carne tocata 100 g ciuperci 100 g orez 1 ou 1 ceapa tocata marunt sare, piper

Mod de preparare

Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare).

Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba pregatim perisoarele (bilute mici de carne). Amestecam toate ingredientele de mai sus (ciupercile trebuie tocate foarte marunt, orezul spalat). Adaugam perisoarele in apa care fierbe impreuna cu legumele, mai adaugam sare si legatura de leustean verde tocat marunt.

Dupa ce au fiert legumele si perisoarele oprim fierberea pentru a adauga otet , bors sau zeama de lamaie. Separat amestecam smantana cu faina adaugand putin cate putin din zeama fierbinte, apoi o turnam in ciorba. Lasam ciorba sa mai dea odata in clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare de pui cu paste si smantana

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare de pui cu paste si smantana

Intr-o oala punem apa la fiert. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, le calim cu ulei de masline si le punem in oala de ciorba. Intr-un castron punem carnea de pui,...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de mirela0911

Ciorba de perisoare din carne de pui

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2012, 16:18
Ha,ha ,ha si eu am pregatit ieri,dar a mea este rosie
la 29.09.2012, 16:20
da, si eu mai am o reteta ciorba de perisore, dar este cu bulion...asta nu are si chiar e alba
la 29.09.2012, 16:24
la 29.09.2012, 16:25
Zamfira mie imi place si cu bulion si fara,sotul meu a vrut cu de data asta
la 29.09.2012, 16:32

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking