Ingrediente
- 1 caserola valeriana (de la Lidl am luat eu)
- cca 50 gr. slanina afumata
- 200 ml smantana de gatit (Pilos)
- 2 catei maricei de usturoi
- cca 700 ml apa plata
- 2 linguri legume deshidratate pentru ciorbe
- sare si piper dupa gust
- putin leustean in otet (optional)
- patrunjel verde proaspat tocat
- pentru servire: crutoane aurii din comert (de la Lidl)
Mod de preparare
Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala.
Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust.
Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se hidrateze legumele si reducem focul.
Adaugam frunzele de valeriana spalate, mai dam cateva clocote si punem putin leustean in otet si patrunjel verde proaspat tocat, apoi oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si servim ciorba alaturi de crutoane aurii din comert.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|