Ciorba alba de valeriana

Postat de Valclaudia in Ciorbe
24 Oct 2017 | 4802 vizualizari
Ciorba alba de valeriana

Ingrediente

  • 1 caserola valeriana (de la Lidl am luat eu)
  • cca 50 gr. slanina afumata
  • 200 ml smantana de gatit (Pilos)
  • 2 catei maricei de usturoi
  • cca 700 ml apa plata
  • 2 linguri legume deshidratate pentru ciorbe
  • sare si piper dupa gust
  • putin leustean in otet (optional)
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • pentru servire: crutoane aurii din comert (de la Lidl)

Mod de preparare

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala.

Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust.

Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se hidrateze legumele si reducem focul.

Adaugam frunzele de valeriana spalate, mai dam cateva clocote si punem putin leustean in otet si patrunjel verde proaspat tocat, apoi oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si servim ciorba alaturi de crutoane aurii din comert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de telina cu afumatura

Postat de eumimi

Ciorba de telina cu afumatura

Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida,  Adaugam 2-3 cani...

Citeste continuarea

Ciorba de varza chinezeasca cu afumatura

Postat de Valclaudia

Ciorba de varza chinezeasca cu afumatura

Spalam pieptul de porc afumat si il taiem cubulete. Prajim cubuletele in oala in care dorim sa fierbem ciorba, pana devin aramii. Ceapa si frunzele de varza se spala si se taie cubulete....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.10.2017, 06:24
Interesanta!
la 24.10.2017, 07:04
Foarte buna!
la 24.10.2017, 08:23
la 24.10.2017, 08:30
la 24.10.2017, 08:39

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking