Ciorba cu burta de vita

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
31 Ian 2015 | 4520 vizualizari
Ciorba cu burta de vita

Am trecut de faza in care ma mandream ca stiu sa fac cea mai buna ciorba de burta - asa cum scrie la carte . Acum caut variatii pe aceiasi tema mai putin calorice .Mai simplu si mai rapid de gatit .

Ingrediente

  • 1 kg burta vita fideluta prefiarta
  • 1 os de vita
  • 2 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 2 ardei iuti[ rosu si verde
  • 1 ceaparosie
  • 1 lamaie -zeama
  • 4 catei usturoi
  • 300 ml smantana
  • 1 varf cutit turmeric [ curcuma] pudra
  • sare

Mod de preparare

  1. Curatati legumele .
  2. Se pune la fiert osul ,  morcovul taiat rondele , ceapa intreaga , foile de dafin , piperul si sarea .
  3. Dupa 20 minute cand morcovul este patruns se adauga burta de vita dezghetata si usturoil tocat.
  4. Smantana se dilueaza cu zeama fierbinte , se aduga si turmericul care-i da o frumoasa culoare galbuie si se pune in ciorba .
  5. La sfarsit se scote ceapa se da iuteala cu ardei iute taiat rondele . Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust .
  6. Serviti ciorba fierbinte cu ardei iute verde sau murat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2015, 14:39
Buna rau ! La mine o oala de 10 l nu ajunge in doua zile
la 31.01.2015, 14:50
Violeta inseamna ca o prepari buna de are asemenea trecere
la 31.01.2015, 18:20
Chiar ieri am stat in cumpana dacă să cumpăr sau nu! Acum iau de la tine o portie și-mi fac pofta
la 31.01.2015, 21:02
la 31.01.2015, 22:59
buna buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking