Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
3 Feb 2016 | 4095 vizualizari
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea, iarna, când gerul și viscolul, bate la geamuri. Bogată și sățioasă, pe gustul Zmeilor casei. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • ceapă galbenă 1 bucată, morcov 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină ½ bucată, țelină rădăcină 1 felie cca. 50 g, ardei kapia roșu 1 bucată, praz ½ bucată, ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g, carne de porc bucățele cca. 300 g, foaie de dafin 2-3 bucăți, piper boabe 5-6 bucăți, coriandru boabe 2 bucăți, boia dulce de ardei, cimbru uscat, zeamă de varză acră 1500 ml, cartofi roșii 2-3 bucăți. Pentru perișoare: fleică de porc cca. 150 g, pulpă de vită cca. 150 g, orez cca. 50 g, ceapă 1 bucată mică, boia de ardei dulce, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ou 1 bucată.

Mod de preparare

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la foc mic. Carnea afumată se pune la fiert într-un vas încăpător cu apă rece, cca. 30 de minute, după primul clocot, la foc mediu. Apoi se scoate din apa care a fiert se porționează și se adaugă la amestecul de zarzavaturi și varză, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute semiacoperit.

Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez, se adaugă la carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou și se frământă bine până ce se obține un amestec omogen.

Perișoarele se adaugă la fiert împreună cu cartofii cubulețe, după ce s-a verificat ca cele două feluri de carne să fie fierte, lasându-se la fiert cca. 15 minute, la foc minim.

Între timp zeama de varză se dă în clocot separate și se adaugă după ce toate ingredientele s-au fiert, lasându-se încă 10 minute la fiert, după primul clocot.

Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.

 

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de carmenvlad

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Mod de preparare perisoare - se amesteca bine carnea tocata  intr-un bol - se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol - se adauga orezul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2016, 14:04
Durere )) Acum as servi pe loc
la 03.02.2016, 14:10
Bună ciorba
la 03.02.2016, 14:16
Ce ciorbita buna! si mie chiar mi-e foame
la 03.02.2016, 14:18
Mmm, ce ciorbita delicioasa!
la 03.02.2016, 14:22
Miha, te cred, eu am servit deja Face bine la gripă )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking