Ingrediente
- Ingrediente pentru perisoare
- - 250 g carne tocata amestec vita cu porc
- - 1 ceapa potrivita
- - 2 oua
- - 2 linguri orez
- - Sare si piper dupa gust
- - 1 lingurita paste tomate
- - 1/2 lingurita boia de ardei iute
- - Marar verde tocat
- Ingrediente pentru ciorba
- - 6-8 bucatele de costita afumata
- - 3 l de apa
- - 1 l de zeama de varza strecurata
- - 2 morcovi
- - 1 radacina patrunjel
- - 2 ceape potrivite
- - 1 ardei gras rosu
- - 1 ardei gras verde
- - 2 rosii
- - 1 legatura leustean verde
- - 30 g orez
- - Sare daca mai este nevoie
- - 150 ml smantana
Mod de preparare
Mod de preparare perisoare
- se amesteca bine carnea tocata intr-un bol
- se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol
- se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua
- se amsteca bine toate ingredientele
- se lasa pentru 10 minute la frigider sa se odihneasca si aromele sa se intrepatrunda
- se scot de la frigider si se portioneaza in perisoare mici
Mod de preparare ciorba
- intr-o oala se adauga 3 l de apa rece cu ½ lingurita sare
- se adauga bucatile de costita spalate bine
- cand este gata sa dea in clocot se spumeaza cu o spumiera
- se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute
- se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete, radacina de patrunjel curatata
- se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 20 minute
- dupa ce zarzavatul din oala a fiert se adauga orezul spalat si rand pe rand perisoarele
- se lasa sa fiarba inca 20 de minute
- se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza care a fost data in clocot
- se potriveste de sare si acru daca mai este nevoie
- se mai lasa sa fiarba 10-15 minute
- se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt
- se serveste calda cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|