Ciorba cu galuste asiatice

Postat de rhapsody in Ciorbe
18 Mar 2015 | 3648 vizualizari
Ciorba cu galuste asiatice

V-am mai povestit ca a inceput sa-mi placa sa gatesc ciorbe si sa le si mananc, pana la urma pofta vine mancand nu-i asa?! :)) Ei bine, m-am gandit si m-am pregatit sufleteste pentru a incerca ceva asiatic, dar cu influente neaose. Zis si facut, am gatit, am aranjat masa si m-am prezentat in fata "juratilor" borsari cu inima cat un purice crezand ca am dat-o-n bara pe romaneste. :)) Ei bine, m-am inselat. Le-a placut atat de mult incat pe loc si-au programat al doilea rand de ciorba. Aceste galuste se prepara de obicei cu un mix de carne de porc si creveti, si cu multe arome asiatice, insa eu le-am adaptat la ce se gaseste pe la noi. :)

Ingrediente

  • Ciorba:
  • 4 l apa
  • 1 morcov mare(150g curatat)
  • 1 ceapa potrivita (70 g curatata)
  • 150 g gogosar/ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei de masline
  • 600 ml bors umplut
  • o bucata de ghimbir
  • Aluat galuste:
  • 400 g faina de grau
  • 150 ml apa rece
  • 1 lgt sare grunjoasa
  • Umplutura galuste:
  • 800 g carne slaba manzat (tocata)
  • 1 ceapa potrivita (80g, dupa ce a fost curatata)
  • 1 lgt rasa ghimbir pudra
  • 1/2 lgt ienibahar pudra
  • 1/4 lgt chimen pudra
  • 1/8 lgt piper cayenne
  • 1 lgt rasa sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 3lgt ulei masline

Mod de preparare

Ciorba:

Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb legumele pregateste aluatul si umplutura. Nu uita sa scoti ceapa din supa dupa ce a fiert.

 Aluat si umplutura:

1. Pune faina intr-un vas, dizolva sarea in apa rece si toarna amestecul peste faina. Invarte cu o lingura pana cand se absoarbe toata apa, apoi framanta-l manual pana cand obtii un aluat omogen. Daca este necesar mai adaugati apa, respectiv faina cat sa ajungeti la consistenta dorita. Lasati-l deoparte pana cand pregatiti umplutura.

2. Pentru umplutura pune intr-un vas carnea, condimentele, ceapa taiata marunt, uleiul si patrunjelul uscat si amesteca-le bine.  

  Asamblare si fierbere:

1. Ruleaza aluatul si taie-l in bucati egale (fiecare bucata cu greutatea de 20g), roteste fiecare bucata astfel incat sa obtii o biluta, apoi intinde fiecare bila atat cat iti permite.

2. Ia cate o lingura de umplutura, si pune-o in mijlocul foii de aluat apoi pliaza-i marginile. Procedeaza asa pana cand termini tot aluatul. Gasiti AICIun filmulet care arata 7 moduri de impachetare a galustelor.

3. Termini de facut toate galustele apoi le dai drumul usor in supa fierbinte, dupoa fiecare galusca adaugata invarti usor in supa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului. 

4. Lasi galustele la fiert 20 de minute, adaugi borsul (infierbantat separat) peste supa si mai lasi sa fiarba inca 15-20 minute. 

5. Opresti focul, adaugi uleiul de masline si o bucata (cam cat degetul mare) de ghimbir proaspat.

 S-aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galuste asiatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pui

Postat de Jymy

Ciorba de pui

Carnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine...

Citeste continuarea

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Postat de RODIMUR

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2015, 11:22
la 18.03.2015, 11:37
Deosebit de frumoasa!
la 18.03.2015, 11:39
buna
la 18.03.2015, 11:41
Buna!
la 18.03.2015, 11:48

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking