Ciorba cu mugur de vitel

Postat de Ksenya in Ciorbe
12 Mar 2018 | 6007 vizualizari
Ciorba cu  mugur de vitel

    Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si noi, insa din pacate tot evitam sa le incerc. Zilele trecute am trecut pe la o macelarie si, vazand mugurele, am zis hai sa-l testez si pe asta. Nu am regretat, a iesit o ciorba foarte buna.

Ingrediente

  • 1 kg mugure de vitel
  • 1 fir praz (partea alba) tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 radacina patrunjel taiat cubulete
  • 4 rosii , eu am avut la borcan aproximativ o cana
  • taietei 2 role
  • bors 500 ml in functie de cat de acru este si cat de acru va place ( fiert separat)
  • 4 litri de apa

Mod de preparare

 

 

Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape

Puneti la foc si completati cu apa

Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc mic.

Adaugati morcovii si lasati inca 15 minute.

Adaugati radacina de patrunjel tocat, ceapa si prazul sa fiarba 15 minute.

Adaugati cana de rosii si taietei zdrobiti in pumn.

Acriti cu bors si sarati dupa gust, lasati 6 minute la fiert la foc mic.

Opriti flacara si acoperit 15 minute inainte de a fi servit pentru a se aseza ciorba.

Se serveste cu verdeata dupa preferinta, patrunjel marar sau leustean.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu mugur de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare de pui cu paste si smantana

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de perisoare de pui cu paste si smantana

Intr-o oala punem apa la fiert. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, le calim cu ulei de masline si le punem in oala de ciorba. Intr-un castron punem carnea de pui,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 17:41
Foarte gustoasă, ciorbița asta!
la 12.03.2018, 17:47
la 12.03.2018, 17:48
la 12.03.2018, 18:32
la 12.03.2018, 20:47
Arata grozav ciorba ta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking