Ingrediente
- 1 kg mugure de vitel
- 1 fir praz (partea alba) tocat
- 1 ceapa tocata
- 1 morcov taiat cubulete
- 1 radacina patrunjel taiat cubulete
- 4 rosii , eu am avut la borcan aproximativ o cana
- taietei 2 role
- bors 500 ml in functie de cat de acru este si cat de acru va place ( fiert separat)
- 4 litri de apa
Mod de preparare
Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape
Puneti la foc si completati cu apa
Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc mic.
Adaugati morcovii si lasati inca 15 minute.
Adaugati radacina de patrunjel tocat, ceapa si prazul sa fiarba 15 minute.
Adaugati cana de rosii si taietei zdrobiti in pumn.
Acriti cu bors si sarati dupa gust, lasati 6 minute la fiert la foc mic.
Opriti flacara si acoperit 15 minute inainte de a fi servit pentru a se aseza ciorba.
Se serveste cu verdeata dupa preferinta, patrunjel marar sau leustean.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu mugur de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|