Ciorba de miel cu sos de rosii

Postat de oanapl in Ciorbe
26 Apr 2022 | 3562 vizualizari
Ciorba de miel cu sos de rosii

Ingrediente

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 1 morcov
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 bucată țelină
  • 1 păstârnac
  • ½ dovlecel
  • 4 linguri oțet de mere
  • 200g roșii în sos
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
  • smântână (opțional)

Mod de preparare

Se curăță capul de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă sărată cu oțet. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa.
Între timp se curăță, se spală și se toacă ceapa, ardeiul, morcovul și dovlecelul. Păstârnacul și țelina le pun întregi și le scot la sfârșit(sau tai țelina cubulețe și o adaug în ciorbă).
Se pun 2 l de apă într-o oală largă și se adaugă în oală, legumele și carnea de miel. Se adaugă sare și piper după gust și se lasă să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Se desface capul de miel fiert și se scoate creierul și limba mielului. Se feliează limba și se adaugă în ciorbă.

Se pasează roșiile și se adaugă. Se pune sare și piper, după gust. Se mai lasă să clocotească 5 minute. 
La sfârșit se pune leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

Opțional se servește cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de ctlina

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....

Citeste continuarea

Ciorba groasa de miel cu naut

Postat de katty

Ciorba  groasa de miel cu naut

Intr-o oala, punem 1 lingura de ulei la incins si adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si le lasam pana incep sa se rumeneasca usor. Stingem cu apa calda, cat sa acopere carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2022, 15:36
la 26.04.2022, 23:40
la 27.04.2022, 08:38
Buna!
la 28.04.2022, 07:56
Buna !!!!
la 28.04.2022, 21:28

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking