Ciorba cu oase afumate

Postat de ela in Ciorbe
30 Dec 2011 | 17520 vizualizari
Ciorba cu oase afumate

Ingrediente

  • 600 gr oase garf afumate
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri orez
  • 1 conserva rosii bucati in bulion
  • 100 gr legume congelate amestec
  • 250 gr suc de rosii
  • 300 gr cartofi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • leustean
  • marar
  • vegeta legume
  • 1 lingurita boia
  • bors prefiert

Mod de preparare

Oasele le taiem bucati mai mici si le lasam in apa de pe o zi pe alta. Le punem in apa pe foc si lasam sa dea cateva clocote, aruncam apa, trecem oasele printr-un jet de apa calduta.

Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Punem legumele in putin ulei si lasam la calit cateva minute .Adaugam apa peste legume si cand incepe sa fiarba punem oasele, orezul, cartofii (curatati si taiati cubulete), legumele congelate, sare, piper, vegeta, dupa gust (apa sa acopere bine totul). Punem capacul si lasam pe foc vreo 30 minute, pana se inmoaie legumele. Adaugam apa daca mai trebuie pe parcurs. Punem rosiile in bulion, sucul de rosii si boiaua si mai lasam 10-15 minute. Spre sfarsit adaugam borsul prefiert si mai potrivim de gust. Oprim focul si punem verdeturile dupa gust. Acoperim cu capacul cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase afumate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de oase cu zeama de varza

Postat de MotanLaOale

Ciorba de oase cu zeama de varza

Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala. Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc...

Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc cu spanac

Postat de cristinutanicolita

Ciorba din oase de porc cu spanac

Oasele de porc se spala si se pun la fiert. Se indeparteaza spuma formata si se lasa sa fiarba la foc mic. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie,morcovul se da pe razatoare (sau se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2011, 07:41
Sincer nu-mi place afumatura in ciorba, dar ciorbita ta imi face cu ochiul
la 30.12.2011, 07:55
la 30.12.2011, 08:05
buna buna
la 30.12.2011, 09:35
e atat de buna cu oase afumate ! D-asta vreau si eu, Ela
la 30.12.2011, 11:31
de o vesnicie nu am mai mancat

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking