Ciorbita ardeleneasca

Postat de geobucataras in Ciorbe
21 Ian 2014 | 6358 vizualizari
Ciorbita ardeleneasca

Ingrediente

  • 4 bucatale oase afumate
  • o ceapa mare
  • o radacina patrunjel
  • 1|2 telina
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu si unul verde
  • 5-6 cartofi
  • un cub legume
  • bors magic de legume o lingura jumate
  • o lingura jumate de bulion
  • sare, piper
  • ulei
  • tarhon la otet
  • 400 gr smantana 20 % grasime

Mod de preparare

Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine.

In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si  ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a fiert 15-20 min adaugam ardeii, cartofi, telina si patrunjelul taiate cubulete in ciorba si lasam sa fiarba,cand sunt aproape fierte toate legumele adaugam bulionul, sarea, piperul si cubul de legume.

La sfarsit cu 5 min de a lua ciorba de pe foc adaugam borsul magic si tarhonul taiat marunt.

Dupa ce am luat ciorba de pe foc o lasam 5 min in care separat intr-o oala frecam foarte bine smantana , dupa care adaugam cate un polonic de zeama si amestecam continuu,punem aprox 6-7 polonice de zeama, iar cand am terminat de pus ccele 7 polonice de ciorba in smantana o turnam peste restul de ciorba si amestecam foarte bine.

Iese o bunatate de ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ardei umpluti

Postat de MotanLaOale

Ciorba de ardei umpluti

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba de pastai

Postat de MotanLaOale

Ciorba de pastai

Fasolea se curata si se rupe in bucati potrivite. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se cutata si se taie patrate. Rosiile se spala si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 21.01.2014, 21:19
Cam buna ciorbita!
la 21.01.2014, 21:32
la 21.01.2014, 21:33
Cat de buna..
la 21.01.2014, 22:12
buna
la 21.01.2014, 22:58
buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking