Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite

Postat de Sidy in Ciorbe
30 Iun 2012 | 13279 vizualizari
Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite

Dupa cum ati aflat deja , familia mea este o mare consumatoare de ciorbe...De cand m-am maritat nu cred ca au fost doua zile in care sa nu am ciorba facuta la masa de pranz... Azi va arat cum se face aceasta ciorba pe la noi( i se mai spune Lucskos- din lb.maghiara)

Ingrediente

  • 1 varza dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • marar verde
  • smantana(optional)
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • ardei iute

Mod de preparare

Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii.

Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm.

Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute.

Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa necesara, pasta de gogosari , varza , sare , marar verde si costita fiarta cu apa de pe ea.

Lasam sa fiarba bine varza si morcovul pina cand toate sunt fierte.

Ciorba de varza o acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat.

Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana in ciorba si sa mai presare marar verde deasupra.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Postat de panacris

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de mirela0911

Ciorba de perisoare din carne de pui

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2012, 17:55
la 30.06.2012, 18:14
Delicioasa!
la 30.06.2012, 19:24
la 30.06.2012, 19:32
Buna ciorba
la 30.06.2012, 19:33
Super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking