Ingrediente
- organe de rățoi ( pipotă, ficat, inimă, rinichi),
- gât de rățoi,
- carcasa de la piept și spate,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- legume congelate ( morcovi, conopoidă, varză de bruxelles, ardei gras, praz, țelină) cca. 400 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- foaie de dafin,
- boia de ardei dulce,
- pastă de gogoșari Panacris,
- bulion de roșii Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html ),
- zeamă de varză cca. 1000 ml,
- leuștean,
- fidea cu ou.
Mod de preparare
Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie.
După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și carnea fiartă, luată de pe os, se mai lasă la fiert cca. 20 minute până se combină gusturile. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță. Spre finalul fierberii se adaugă fideaua și leușteanul, lăsându-se la fiert cca. 5 minute la foc mic neacoperit. Se servește fierbinte ca atare sau cu smântână și ardei iute, acompaniată de pâine sau mămăligă rece.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|