Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză

Postat de panacris in Rata
3 Feb 2014 | 13271 vizualizari
Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză

De data asta am achiziționat un rățoi, de la tarancuta_romania;) Un rățoi de vreo 3000 g cu organe;) Așa că am avut suficientă materie primă pentru un borș, acrit cu zeamă de varză și un paprikaș generos. Bonus, am topit grăsimea și am obținut o mână de jumări de rață plus un borcănel de untură.gata cu vorba, să trecem la treabă.

Ingrediente

  • organe de rățoi ( pipotă, ficat, inimă, rinichi),
  • gât de rățoi,
  • carcasa de la piept și spate,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • legume congelate ( morcovi, conopoidă, varză de bruxelles, ardei gras, praz, țelină) cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • boia de ardei dulce,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • bulion de roșii Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html ),
  • zeamă de varză cca. 1000 ml,
  • leuștean,
  • fidea cu ou.

Mod de preparare

Carcasa de rață și organele se pun la fiert în multă apă rece, la foc mediu cca. 60 de minute. Se spumeazăla nevoie.

După cele 60 de minute, se pune la călit ceapa tocată mărunt, în puțină zeamă de supă, se adaugă legumele, mirodeniile, organele de găscă și carnea fiartă, luată de pe os, se mai lasă la fiert cca. 20 minute până se combină gusturile. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbiță. Spre finalul fierberii se adaugă fideaua și leușteanul, lăsându-se la fiert cca. 5 minute la foc mic neacoperit. Se servește fierbinte ca atare sau cu  smântână și ardei iute, acompaniată de pâine sau mămăligă rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă din carne de rățoi, acrită cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Postat de panacris

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...

Citeste continuarea

Pulpe de rata cu sos de afine

Postat de rocsi_1612

Pulpe de rata cu sos de afine

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina. Curatati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2014, 19:06
a venit ciorbita
la 03.02.2014, 19:08
buuuuna asa acrisoara
la 03.02.2014, 19:10
perfecta!
la 03.02.2014, 19:12
O bunatate!! Perfecta din toate punctele de vedere!!
la 03.02.2014, 19:15
super!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking