Ciorbă de gâscă

Postat de panacris in Ciorbe
19 Ian 2014 | 12779 vizualizari
Ciorbă de gâscă

M-am insiprat de la MamaieElena ;) Super ciorba ;) Prima oară când am gătit astfel de înaripată ;) M-a cucerit pe deplin ;)

Ingrediente

  • aripi, spate și măruntaie de gâscă ( inimă și pipotă),
  • morcov 2-3 bucăți,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1/2 bucată,
  • ulei de rapiță,
  • pastă de gogoșari Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • leuștean proaspăt sau congelat,
  • zeamă de varză cca. 1000 ml.
  • ouă 2 bucăți.

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert în apă rece, nesărată ;) După ce dă primul clocot se spumează, apoi se adaugă 2 linguri de sare.

Între timp zarzavaturile curățate și spălate se pun la călit într-un vas încăpător cu puțin ulei și apă, la foc mediu, neacoperit. Se adaugă carnea la amestecul de zarzavat și zeama strecurată, se asezonează de sare, piper, pastă de gogoșari și boia, apoi se competează cu cca. 4000 ml de apă și se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, semiacoperit. Spre final se adaugă zeama de varză și leușteanul, lăsându-se încă cca. 15 minute la fiert ;).

După ce toate ingredintele sunt fierte, se oprește focul și se adaugă ouăle bătute ca ptr omletă, în fir subțire.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de gâscă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

Postat de mihaelar63

Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert ....

Citeste continuarea

Ciorba din maruntaie de gasca

Postat de mamaieelena

Ciorba din maruntaie de gasca

Am spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2014, 18:20
Ce imi place cum arata!
la 19.01.2014, 18:21
foarte buna
la 19.01.2014, 18:21
super
la 19.01.2014, 18:22
la 19.01.2014, 18:23
Nu am cuvinte să vă spun cât este de savuroasă Are un gust mai aparte

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking