Ciorbita ardeleneasca

Postat de geobucataras in Ciorbe
21 Ian 2014 | 6383 vizualizari
Ciorbita ardeleneasca

Ingrediente

  • 4 bucatale oase afumate
  • o ceapa mare
  • o radacina patrunjel
  • 1|2 telina
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu si unul verde
  • 5-6 cartofi
  • un cub legume
  • bors magic de legume o lingura jumate
  • o lingura jumate de bulion
  • sare, piper
  • ulei
  • tarhon la otet
  • 400 gr smantana 20 % grasime

Mod de preparare

Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine.

In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si  ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a fiert 15-20 min adaugam ardeii, cartofi, telina si patrunjelul taiate cubulete in ciorba si lasam sa fiarba,cand sunt aproape fierte toate legumele adaugam bulionul, sarea, piperul si cubul de legume.

La sfarsit cu 5 min de a lua ciorba de pe foc adaugam borsul magic si tarhonul taiat marunt.

Dupa ce am luat ciorba de pe foc o lasam 5 min in care separat intr-o oala frecam foarte bine smantana , dupa care adaugam cate un polonic de zeama si amestecam continuu,punem aprox 6-7 polonice de zeama, iar cand am terminat de pus ccele 7 polonice de ciorba in smantana o turnam peste restul de ciorba si amestecam foarte bine.

Iese o bunatate de ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorbă de văcuţă

Postat de Zamfira

Ciorbă de văcuţă

Tăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă. Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici. Când...

Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de Constelatialeu

Ciorba de vitel cu trufandale

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 21:19
Cam buna ciorbita!
la 21.01.2014, 21:32
la 21.01.2014, 21:33
Cat de buna..
la 21.01.2014, 22:12
buna
la 21.01.2014, 22:58
buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking