Ciorba de fasole boabe

Postat de RODIMUR in Ciorbe
5 Mai 2018 | 19336 vizualizari
Ciorba de fasole boabe

Printre proviziile mele de la congelator, întotdeauna am avut și câteva pungi de fasole boabe, pe care le transformam în iahnie, sau salată, iar acum a venit și rândul unei ciorbițe gustoase... Fasolea boabe are avantajul că se fierbe foarte ușor și își păstrează boabele întregi, nu se terciuiește. Iată de ce este foarte bună, în special în salate. De aceea, atunci când apare în piață, pun la păstrare în congelator câteva pungi cu fasole boabe, care se dovedesc foarte bune și utile, cu timpul. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 300-350 grame de fasole boabe albă
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 ardei gras
  • 3 roșii
  • 2 cepe
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • ulei de floarea soarelui pentru călit cepele, ardeiul gras și roșiile
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa și se pune din nou la fiert, dar cu apă fierbinte. Se spumuiește când este cazul.

Între timp, se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, în oala în care se va face ciorba.

Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar puțin. 

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc cu ceapa.

Ardeiul gras se spală, se curăță de semințe și de vițe, se taie cubulețe și se călește și el, peste roșii și cepe.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie fin.

După ce s-a schimbat apa la fasole și a fiert încă două-trei clocote, se strecoară și se adaugă în oala de ciorbă. Se continuă fierberea încă două-trei clocote, după care se adaugă ceapa, ardeiul gras și roșiile călite. 

Se subțiază pasta de tomate cu un polonic de ciorbă și se adaugă în oală. După încă două clocote, se condimentează, după gust, cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat și se oprește focul de la aragaz.

Ciorba se acoperă cu un capac și după 15 minute poate fi servită, cu ceapă roșie, sau cu ardei iuți proaspeți, sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de oanapl

Ciorba de fasole cu afumatura

Speli fasolele si le pui la inmuiat in apa rece pentru cateva ore. Arunci apa si le pui la fiert in putina apa, le lasi sa clocoteasca de cateva ori si apoi schimbi apa si le clatesti. Schimbi apa...

Citeste continuarea

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2018, 20:31
la 05.05.2018, 20:32
Foarte buna! Me place mult cu ceapa rosie
la 05.05.2018, 20:32
Vaiiii...preferata mea !!!
la 05.05.2018, 20:35
Mulțumesc frumos, Diana!
la 05.05.2018, 20:37
Mulțumesc frumos, Madi! Și eu prepar adeseori mâncarea cu ceapă roșie, dar acum graba era mare și n-am mai fost atentă la acest detaliu...Dar se poate servi cu ceapă roșie, în loc de ardei iuți.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking