Ingrediente
Pentru perisoare:
- 500 g peste dezosat
- o ceapa mica
- 2 oua
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu gris
- 2 linguri cu marar verde tocat
- sare
Pentru ciorba:
- un morcov mare
- un ardei gras
- o ceapa
- un dovlecel
- 2 linguri cu varf de orez
- 1/2 l bors
- o cutie rosii in bulion
- un ou
- leustean sau telina verde
Mod de preparare
Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine. Trebuie sa rezulte o compozitie bine legata, alftel perisoarele se desfac la fiert...
Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se toaca cubulete. Se pune o oala cu apa la fiert, cam 3 l, cand clocoteste se adauga legumele si se lasa sa fiarba. Se adauga orezul si se da focul mic. Cu mana umeda se pun perisoarele, mai intai una si verificati sa nu se desfaca. Se lasa sa mai fiarba 10 minute si apoi se adauga borsul si rosiile maruntite. La final se bate oul zdrente si se presara verdeata tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|