Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
27 Dec 2021 | 4129 vizualizari
Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra

  Aceasta ciorba este o premiera si pentru mine. De obicei foloseam zeama de varza acra la ciorbele cu carne mai grasa. Este foarte buna si la pui.

Ingrediente

  • 500 ml zeama varza acra
  • 2 morcovi
  • 3 linguri orez
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita ardei iute rosu tocat
  • 1 ceapa alba
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • Perisoare :
  • 500 gr piept de pui fara piele si os
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura tocata de patrunjel verde
  • 1/ 2lingurita pasta ardei rosii
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat maruntit
  • Smantana - optional .

Mod de preparare

  1. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Sotati usor legumele curatate in ulei si amestecati cu pasta de ardei dulce si cu cea de ardei iuti . Sarati .
  3. Turnati deasupra trei  litrii de apa si puneti la fiert .
  4.  Intre timp tocati pieptul de pui si ceapa cu ajutorul robotului de bucatarie .
  5. Amestecati cu restul ingredientelor date, pentru perisoare .
  6. La aceasta compozitie  de perisoare nu este nevoie de ou .Ele se vor fierbe si vor ramane perfect rotunde si ferme .
  7. Puneti orezul si cimbrul maruntit la fiert in zeama .
  8. Formati perisoare maruntele pe care le fierbeti in zeama cu legume si orez .
  9. Zeama de varza se pune la fiert si dupa ce da un clocot se pune in restul fierturii cu perisoare ca sa o acreasca . Piparati .
  10. Folositi sarea cu masura .Zeama de varza isi aduce si ea aportul bogat in sare.
  11. Smantana este optionala, cine doreste isi pune . Eu nu am pus !!!
  12. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de pui si zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pleurotus

Postat de panacris

Ciorba de pleurotus

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...

Citeste continuarea

"Dresala" de cartofi

Postat de ela2015

"Dresala" de cartofi

Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2021, 18:34
la 27.12.2021, 19:28
Ce imi place!
la 27.12.2021, 19:33
Buna!
la 27.12.2021, 20:17
Sa stii ca as vrea o portie de ciorba, fierbinte! Trebuie sa facem si noi zilele astea!
la 27.12.2021, 21:13
Minunata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking