Ciorba cu pulpa si scarita de porc

Postat de I0ana in Ciorbe
13 Apr 2014 | 2950 vizualizari
Ciorba cu pulpa si scarita de porc

Buna ziua!

Ingrediente

  • 4-5 l apa
  • 1 plic bors magic
  • 300 g pulpa de porc
  • 300 g scarita de porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 ardei kapia
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrujel mica
  • zarzavat la borcan
  • bulion
  • sare+piper
  • tarhon uscat
  • leustean uscat
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput mentionez faptul ca aceasta ciorba este una mai speciala.

Am taiat carnea cuburi, dar nu foarte mici, am condimentat-o (1 lg delikat, 1 lg boia ardei dulce, sare, piper, putin ketchup), dupa care am pus-o la cuptor pentru 30 minute. Cat timp carnea a stat la cuptor am taiat ardeiul,morcovul,rosia,telina cartofii si radacina de patrunjel cuburi. Dupa ce am scos carnea de la cuptor am pus-o in oala dupa care am turnat 4-5 l apa. Am mai lasat-o putin pe foc dupa care am pus legumele pe care le-am taiat cuburi. Am lasat legumele sa fiarba dupa care am adaugat putin bulion,tarhon,leustean sare+piper.

Eu am adaugat aproape de final si taitei si bineinteles borsul magic (se poate inlocui si cu bors de tara sau la sticla , dar mie mi se pare ca si acesta are un gust deosebit).

Cand am constatat ca ciorba este gata si legumele sunt fierte am adaugat si patrunjelul tocat marunt sau acesta se poate adauga chiar in momentul in care ciorba este servita.

Se poate servi cu smantana, ardei iute si mamaliguta calda. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu pulpa si scarita de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de oanapl

Ciorba radauteana

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele...

Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de Irina

Ciorba de legume

Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.  Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 20:34
daca-i cu scarita,e de mine...
la 14.04.2014, 08:32
la 14.04.2014, 20:40
Ce buna
la 05.05.2014, 19:11
interesanta combinatia asta care ai pus-o intai la cuptor!!!!imi place!! :bv!!!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking