Ciorba cu stiuca si peste afumat

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
29 Feb 2020 | 1877 vizualizari
Ciorba cu stiuca si peste afumat

 M-am pregatit sa prepar ciorba cu capetele de stiuca proaspata. Trebuia sa termin ciorba si repede  si sa fie foarte buna. Pe parcursul prepararii am fost in buna inspiratie. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi ciorba de peste afumat  in care a pus si conserva de peste. La mine a nimerit tocmai invers, peste prospat la care i-am potentat gustul cu un file de hering afumat. Doar asa s-a putut intalni o doamna proaspata si botoasa de apa dulce cu un domn conservat si afumat de apa sarata !!!!

Ingrediente

  • 1 kg capete, coada si bucati de stiuca proaspata
  • 1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita
  • 50 ml otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin
  • 3 catei usturoi
  • 8 capere in otet
  • 1 inima de salata verde
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri orez
  • piper negru macinat -optional
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya

Mod de preparare

  1. Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l  apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin .
  2. Fierbeti stiuca  timp 10 minute dupa ce da  apa in clocot .
  3. Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase .
  4. Curatati si spalati ardeii si ceapa .
  5. Ceapa si usturoiul  se toaca marunt . Ardeiul kaia se taie bucati , cel iute se taie rondele .
  6. Taiati rondele caperele si maruntiti rosiile uscate .
  7. Treceti conserva  prin jet de apa si o stergeti . Astfel se indeparteaza eventuale impuritati ce ar putea ajunge in mancare .
  8. Deschideti conserva de hering si scurgeti uleiul intr-o oala separata.
  9. Infierbantati uleiul si sotati usor ceapa ,usturoiul si ardeii .
  10. Adaugati caperele, orezul si rosiile maruntite . Amestecati usor .Sarati.
  11. Turnati deasupra zeama fierbinte si usor acra in care a fiert stiuca .
  12. Lasati sa dea zeama un clocot .
  13. In acest moment se pun in ciorba bucatile de carne de stiuca , alese de pe oase si bucatile de hering afumat care s-au sfarmat la manipulare .
  14. Dregeti ciorba cu smantana batuta cu galbenus si diluata cu zeama calda .
  15. Gustati si sarati /acriti/piparati daca mai este necesar .
  16. Spalati inima de salata verde si o taiati in felii de 2-3 cm grosime .
  17. La servire puneti in fiecare farfurie cate o bucata de salata verde si cate o bucata de hering afumat .
  18. Serviti ciorba de stiuca cu peste afumat cat este fierbinte garnisita cu codite de ceapa verde .
  •             Sa aveti pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu stiuca si peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de stiuca II

Postat de mihaelar63

Ciorba de stiuca  II

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza. Morcovii si cartofii se taie cuburi. Pestele se spala bine si se tine in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 09:20
la 29.02.2020, 10:00
la 29.02.2020, 10:21
Bună este, dar știu a are prea multe oase!
la 29.02.2020, 11:57
Interesant!
la 29.02.2020, 12:32
Buni , poti servi cu incredere !!! Eu ierb pestele inainte , strecor zeam si aleg oasele . Apoi pun carne inapoi in zeama .. In imagine am pus o bucata cu os pentru impresie artictica

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking