Ingrediente
- 500 gr carne tocata amestec
- 150 gr orez
- 1 ou
- sare, piper, boia
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/4 radacina telina
- 2 linguri ulei
- ardei grasi potriviti ca marime
- frunze de patrunjel
- cimbru
- 1 lingura de bors Magic
Mod de preparare
In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs.
Carnea tocata se amesteca cu orezul, spalat bine si scurs de apa, o ceapa tocata marunt, oul si condimentele: sare, piper, boia (dupa preferinta fiecaruia :D) Se adauga si 2 linguri de apa rece la omogenizarea carnii pentru ca orezul sa se poata umfla.
Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se lasa deoparte,
In 2 linguri de ulei se calesc o ceapa taiata marunt si radacinoasele curatate, spalate si date pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit, se adauga o lingura de boia si se stinge cu apa. Se lasa la fiert.
Cand fierbe apa, se adauga, cu grija, ardeii. Se lasa la fiert la foc potrivit aproximativ o ora. Se gusta si se potriveste de sare, piper.
La sfarsit am adaugat o lingura de bors Magic, cimbru, am oprit focul si am adaugat o legatura de patrunjel. Am acoperit oala cu un capac pentru un sfert de ora.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|